Ostajan Opas Ergonomisiin Työpöytiin

Ergonomia on tärkeässä roolissa toimistokalusteissa ja vaikuttaa suoraan työtehokkuuteen ja mukavuuteen. Työpöydän valinta on yhtä tärkeä kuin mukava tuoli. Tämä opas auttaa sinua valitsemaan pöydän, joka täyttää työvaatimuksesi ja edistää positiivisesti kokonaisvaltaista työhyvinvointia ja työympäristöäsi.

Verkkokauppa | Työpöydät

Tärkeimmät huomioitavat ominaisuudet

Korkeuden säätöominaisuudet

Varmista, että valitsemasi työpöytä tarjoaa riittävän laajan korkeuden säätöalueen. Työpöydän säätökorkeus on sovelluttava sekä istumiseen että seisomatyöskentelyyn. Istuessa pöytä on saatava riittävän alas säädettyä ja seistessä vastaavasti riittävän korkealle pituuteesi nähden.

Pöydän koko

Valitse pöytä, joka sopii työskentelytilaasi. Saatavana on isoja kulmapöytiä, kompakteja sähköpöytiä sekä pieniin tiloihin soveltuvia pöytiä. Tarkista, että pöytä sopii helposti yhteen tarvittavien työvälineiden kanssa, kuten tietokone, näyttö, tulostin ja asiakirjat.

Pöydän vakaus

Varmista, että pöytä on riittävän vakaa ja kestävä. Se ei saa heilua tai tuntua epävakaalta, kun säädät korkeutta tai kun käytät sitä eri asennoissa.

Muut ominaisuudet

Hinta

Vertaile eri mallien hintoja. Varmista, että saat vastinetta rahoillesi, mutta älä tingi laadusta.

Lisäominaisuuksia

Joissakin säädettävissä työpöydissä on lisäominaisuuksia, kuten USB-liitäntöjä, muistipaikkaohjain, lisävarusteena saatavana myös johtokoreja ym. Mieti, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä.

Materiaali ja laatu

Kiinnitä huomiota työpöydän materiaaleihin, että ne ovat laadukkaat ja kestävät. Pintamateriaalin tulisi myös olla helposti puhdistettavissa.

Säätömekanismi

Tarkista pöydän säätömekanismi. On olemassa erilaisia vaihtoehtoja, kuten sähkösäätöiset, kaasujouselliset ja manuaaliset työpöydät. Lisäksi löytyy pöydän päälle asetettavia korkeussäädettäviä pöytätasoja.

Takuu

Tarkista työpöydän takuu. Laadukkaat pöydät yleensä tarjoavat pidemmän takuuajan.

Toimitus ja kokoonpano

Tarkista toimituskulut ja tarkastele mahdollisia asennusohjeita. Joissakin tapauksissa saatat tarvita apua pöydän kokoamisessa.

Jos mahdollista, testaa työpöytää esimerkiksi ErgoFinlandin showroomilla. Näin voit varmistua sen sopivuudesta, käyttömukavuudesta ja toimivuudesta.

Miten valita oikea työpöytä

Kun valitset sopivaa työpöytää, huomioi seuraavat tekijät:

Työtilan yhteensopivuus

Mittaa työtilasi varmistaaksesi, että pöytä sopii tilaan ilman ahtautta. Ota huomioon muut huonekalut ja liikkumatila.

Käyttäjän tarpeet

Pöytäsi tulisi vastata erityisiä tehtäviäsi. Esimerkiksi graafinen suunnittelija saattaa tarvita suuremman pöydän useille näytöille, kun taas kirjailija saattaa suosia kompaktimpaa tilaa.

Ergonomia ja mukavuus

Pöydän korkeuden tulisi olla linjassa tuolisi ja kehosi ergonomisen asennon kanssa, jotta vältetään rasitusta. Pyöristetyt reunat tarjoavat mukavuutta ja turvallisuutta.

Budjetti ja hyödyt

Vaikka budjetti on tärkeä huomioon otettava seikka, on tärkeää nähdä työpöytä pitkäaikaisena investointina. Korkeampi alkukustannus laadusta ja toiminnallisuudesta voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä kestävyyden ja ergonomian ansiosta. Satsaamalla laatuun vähennetään korjauskustannuksia ja ennaltaehkäistään terveyteen liittyviä kustannuksia.

ErgoFinland tarjoaa laajan valikoiman ergonomisia työpöytiä. Esimerkkejä suosituista malleistamme:

GetUpDesk Duo

GetUpDesk Duo on sähkösäätöinen laadukas runko kahdella hiljaisella koneistolla. Sähköpöydän säätöjaloilla saat liikettä työpisteeseesi ja ergonomia paranee. Värit: Musta, harmaa ja valkoinen. Pöytälevyissä useita kokovaihtoehtoja 700-900mm x 1100-2000 mm.

Tilaa

GetUpDesk Elite

GetUpDesk Elite sähköpöytä on laadukas yhdellä moottorilla toimiva sähköpöytä. Pakkaus sisältää pöytälevyn esiasennus rei’illä sekä rungon. Pöytälevyn koko: 1200 x 600 mm | Värit: Musta ja valkoinen

Tilaa

GetUpDesk Tilt

GetUpDesk Tilt on kaasujousellisella korkeudensäädöllä säädettävä työpöytä, jossa myös kaltevuuden säätö. Pöydän etureunassa on stoppari, joka ehkäisee tavaroiden tippumisen pöytätason ollessa kallistettuna. Pöytälevyn koko 600 x 520 mm | Värit: Musta ja valkoinen

Tilaa

GetUpDesk Move

GetUpDesk Move on manuaalisesti korkeussäädettävä työpöytä, joka on kokoon taitettava ja helposti liikuteltavissa ja siirrettävissä. Pöytälevyn koko 900 x 450 mm | Värit: Musta ja valkoinen

Tilaa

GetUpDesk Light

GetUpDesk Light on säädettävä pöytätaso. Mahdollistaa työskentelemisen seisten, kun ei ole korkeussäädettävää pöytää. GetUpDesk light on kehitetty kannettavan tietokoneen käyttäjälle vähentämään istumista ja mahdollistamaan vaihtelevuutta työasentoon.

Tilaa

Sähkörungot

Erilaisia sähkösäätöisiä runkoja on valittavissa: kolmijalkaiset, kaksijalkaiset ja Z- runko. Pöytälevyjä runkoihin valittavissa eri kokoisia, työtilan ja oman tarpeen mukaisesti.

Tilaa

Pöytälevyt

Pöytälevyjä on valittavissa eri kokoisina ja muotoisina: suorakulmainen, kulmapöytälevy ja L-muotoinen. Tarpeen mukaan myös yksilöllisten mittojen mukaan.

Tilaa

Tyypillisiä kysymyksiä, joita asiakkailla on työpöytää valitessaan:

Mikä on sopiva korkeus työpöydälle?

Ihanteellinen korkeus riippuu käyttäjän pituudesta, mutta yleisesti suositellaan, että istuessa kyynärpäät ovat pöydän tasolla ja kädet voivat levätä rennosti ja mukavasti.

Tarvitsenko säädettävän työpöydän?

Säädettävä pöytä on suositeltava, erityisesti jos vietät pitkiä aikoja pöydän ääressä. Se tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa asentoa ja edistää parempaa ergonomiaa. Säädettävän pöydän ansiosta voit työskennellä istuen, aktiivituolilla ja seisten.

Miten valitsen pöydän materiaalin?

Valinta riippuu budjetistasi ja mieltymyksistäsi. On tärkeää huomioida ekologisuus ja ympäristötekijät. Tarkasta, että pöytälevyn raaka-aine on vastuullisesti hoidetuista metsistä. Laminaatti on helposti puhdistettavissa.

Työpöydän valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa päivittäiseen työtehokkuuteen ja mukavuuteen. Valitsemalla oikean pöydän voit parantaa työskentelyergonomiaasi, lisätä tuottavuutta ja vähentää terveydellisiä riskejä. Muista, että pöytä on pitkäaikainen investointi työympäristöösi ja erityisesti omaan hyvinvointiin.

Ota meihin yhteyttä

Lisätietoa ja tukea valintaan saat ottamalla yhteyttä ErgoFinlandin asiakaspalveluun.