Opas ergonomisen hiiren valintaan

Ergonomisen hiiren tarkoituksena on lisätä käyttömukavuutta ja edistää mahdollisuutta työskennellä luonnollisessa asennossaSe on suunniteltu vähentämään mahdollisia haitallisia vaikutuksia, kuten rasituvammoja ja kipuja. Se voi parantaa työkykyä useilla tavoilla.

Verkkokauppa | Hiiret

Ergonomisen hiiren hyödyt

Vähentää rasitusta

Ergonominen hiiri on muotoiltu siten, että se tukee luonnollista käden ja ranteen asentoa. Tämä vähentää painetta rannekanavassa, nivelissä ja lihaksissa, mikä puolestaan vähentää päivän aikana kertyvää rasitusta. Pitkäaikainen tietokoneen käyttö perinteisellä hiirellä voi johtaa ranteen ja käden rasitukseen, kun taas ergonominen hiiri pyrkii minimoimaan tämän rasituksen.

Estää tuki- ja liikuntaelinten ongelmia

Ergonominen hiiri auttaa estämään tuki- ja liikuntaelinten ongelmia, kuten rannekanavaoireyhtymää ja tenniskyynärpäätä, jotka voivat johtua toistuvista liikkeistä tai huonosta työasennosta.

Parempi verenkierto

Ergonominen hiiri voi edistää parempaa verenkiertoa käsissä ja käsivarsissa, mikä on tärkeää pitkäaikaisen tietokoneella työskentelyn aikana.

Parantaa työskentelyasentoa

Ergonominen hiiri auttaa ylläpitämään oikeaa työskentelyasentoa, mikä on tärkeää välttämään niska-hartiaseudun ja käden ongelmia. Hiiren muotoilu on suunniteltu niin, että se tukee luonnollista asentoa ja vähentää tarvetta kurotella eikä ohjaa kehoa epämukaviin asentoihin.

Sopii erilaisille käyttäjille

Monissa ergonomisissa hiirissä on säätö- ja räätälöintimahdollisuuksia tai ne on suunniteltu siten, että ne sopivat useille käyttäjille. Tämä tekee niistä monipuolisempia ja mukavampia käyttää.

Vähentää työperäisiä loukkaantumisia

Ergonominen hiiri voi auttaa vähentämään työperäisten vammojen riskiä, kuten hiirikäden oireyhtymää, joka usein aiheuttaa kipua ja puutumista käsiin ja sormiin.

Parantaa tuottavuutta

Mukava työympäristö ja työvälineet edistävät parempaa keskittymistä ja vähentävät häiriöitä. Ergonominen hiiri voi auttaa luomaan miellyttävän ja nopeamman tavan työskennellä, joka edistää parempaa keskittymistä ja siten parantaa tuottavuutta.

Kokonaisuudessaan ergonominen hiiri auttaa luomaan terveellisen ja mukavan työympäristön, mikä vaikuttaa positiivisesti työntekijän hyvinvointiin ja työkykyyn.

Pystyhiiret

Miksi valita pystyhiiri?

On tärkeää huomata, että jokainen käyttäjä on yksilöllinen. Paras ergonominen pystyhiiri vaihtelee yksilöllisten mieltymysten mukaan. Ergonomisen hiiren hyödyt voivat vaihdella henkilöittäin riippuen heidän työskentelytavoista, rakenteesta ja mahdollisista oireista. Ennen ostopäätöksen tekemistä on hyvä testata erilaisia malleja varmistaakseen, että hiiri sopii omiin tarpeisiin, on sopivan kokoinen ja tuntuu mukavalta käytössä. On hyvä huomioida, että ergonomisia hiiriä on eri kokoisia ja mallisia, myös vasenkätisille.

Muotoilu

Ergonominen pystyhiiri on muotoiltu sopimaan luonnollisesti käden ja ranteen muotoihin. Tämä voi auttaa vähentämään rasitusta ja jännitystä pitkäaikaisessa käytössä. Perinteiset hiiret voivat pakottaa käyttäjän ranteen ja käsivarren epäluonnolliseen asentoon, mikä voi johtaa pitkäaikaisiin kiputiloihin.

Koko ja paino

Hyvä ergonominen pystyhiiri on sopivan kokoinen, jotta se täyttää käden luonnolliset liikeradat. Paino voi myös olla tasapainotettu sopivasti, jotta hiiren käyttäminen ei aiheuta ylimääräistä rasitusta.

Painikkeiden sijoittelu

Painikkeiden sijoittelu on suunniteltu helpottamaan käyttäjän liikkeitä ja vähentämään tarvetta puristaa tai kurotella, joissain hiirimalleissa painikkeet ovat ohjelmoitavissa.

Kallistus ja säädettävyys

Jotkut ergonomiset hiiret mahdollistavat käyttäjälle hiiren kallistamisen tai säätämisen eri kulmiin, mikä voi auttaa löytämään optimaalisen asennon käyttäjälle.

Peukalotuki/pikkusormen tuki

Joissakin malleissa on peukalo- tai pikkusormen tuki, joka tukee käden luonnollista asentoa ja vähentää rasitusta.

Langaton vaihtoehto

Langaton ergonominen hiiri antaa käyttäjälle enemmän liikkumavaraa ja vähentää sotkeutuvien johtojen aiheuttamaa häiriötä.

ErgoFinland tarjoaa laajan valikoiman ergonomisia pystyhiiriä. Esimerkkejä suosituista malleistamme

OysterMouse

OysterMouse on ainutlaatuinen ergonominen säädettävä pystyhiiri, joka soveltuu sekä vasen- että oikeakätiselle. Oystermouse on säädettävissä viiteen eri kulmaan, jolloin ranteen asento saadaan säädettyä yksilöllisesti ja mahdollistetaan optimaalinen asento kädelle.

Tilaa

Comfi II

Comfi 2 on ergonominen pystyhiiri, joka sopii erinomaisesti pienempään käteen. Comfi 2 hiiressä käsi pysyy neutraalissa asennossa ja rannetta ei tarvitse kääntää. Comfi 2 hiiri mahdollistaa tarkan hiirityöskentelyn käyttömukavuudesta tinkimättä.

Tilaa

iMouse

iMouse on ergonominen pystyhiiri, jota saa langattomana ja langallisena (myös vasenkätinen malli). Se on helppo omaksua ja istuu erinomaisesti käteen. Hiiri ohjaa käden neutraaliin rentoon ja luonnolliseen asentoon. Käsivarteen ei tule kiertoa ja ranne saadaan optimaaliseen asentoon. iMouse pystyhiiressä on 6 näppäinkomentoa.

Tilaa

Keskihiiret

Miksi valita keskihiiri?

Ergonominen muotoilu

Keskihiirissä yhdistyy muotoilu, joka tukee luonnollista käden, ranteen ja olkapään asentoa. Tämä vähentää merkittävästi rasitusta pitkäaikaisessa käytössä, mikä tekee niistä ihanteellisia päivittäiseen työhön. Keskihiiri sijoitetaan näppäimistön eteen, joten yläraajat ovat optimaalisessa asennossa ja hiirtä ei tarvitse kurotella.

Tarkkuus ja tehokkuus

Keskihiirien huippuluokan optiset sensorit takaavat tarkan ja sulavan liikkeen. Näin voit liikkua ruudulla nopeasti ja tarkasti, mikä on olennaista esimerkiksi tarkkaa kuvankäsittelyä tai monimutkaista suunnittelutyötä tehtäessä.

Langaton vapaus

Monet keskihiiret tarjoavat langattoman vapauden, mikä tekee työpöytäsi järjestämisestä vaivatonta. Voit unohtaa johtojen solmut ja nauttia langattomasta vapaudesta tinkimättä suorituskyvystä.

Tyylikäs muotoilu

Keskihiirien ulkonäkö ei jää pelkästään suorituskyvyn varjoon. Tyylikkäät ja modernit muotoilut tekevät niistä myös visuaalisesti houkuttelevia työpöydän kruunuja.

Tukevat monipuolisia käyttötarkoituksia

Keskihiiret soveltuvat erilaisiin tehtäviin, olipa kyse sitten päivittäisestä työskentelystä, suunnittelutyöstä, pelaamisesta tai kuvankäsittelystä. Niiden monipuolisuus tekee niistä ihanteellisen valinnan monille käyttäjille.

DPI-säätö

DPI (dots per inch) viittaa hiiren herkkyyteen. Keskihiirissä on yleensä säädettävä DPI, joten käyttäjä voi mukauttaa hiiren herkkyyttä oman mieltymyksensä ja käytettävän sovelluksen vaatimusten mukaan.

Optinen sensori

Laadukkaat optiset sensorit tarjoavat tarkan ja sulavan liikkeen. Tämä on erityisen tärkeää tarkkaa kuvankäsittelyä, suunnittelutyötä tai pelaamista varten.

Keskihiirimalleja

On olemassa tanko-ohjattavia, matto-ohjattavia sekä lasipintaisia keskihiiriä, oman tarpeen ja mieltymyksen mukaan valittavissa.

Esimerkkejä suosituista malleistamme:

Delta

Delta tuo uuden ulottuvuuden Mousetrapperin laajaan ergonomisten keskihiiriohjaimien valikoimaan. Sen ainutlaatuisen leveä ja pehmeä hiilikuituinen ohjaustanko mahdollistaa tarkan ja tehokkaan työskentelyn. Delta on ekologinen vaihtoehto, valmistettu kierrätysmuovista.

Tilaa

Barmouse

BarMouse Silver Slim tuo hiiren toiminnot suoraan eteesi vähentäen käsien loitontamistarvetta. BarMousen avulla voit työskennellä kädet lähellä vartaloa. Sen avullakevennetään niska-hartiaseudun kuormitusta ja voidaan ehkäistä hiirikäsiongelmaa.

Tilaa

Advance 2.0

Mousetrapper Advance 2.0 on matto-ohjattava keskihiiri. Se lievittää ja estää rasitusvammoja, kuten hiirikättä ja muita ongelmia, joita perinteistä hiirtä käytettäessä voi ilmetä. Kuusi ohjelmoitavaa painiketta mahdollistaa hiiriohjaimen muokkaamisen juuri sellaiseksi kuin haluat.

Tilaa

Mikä on tärkeintä huomioida valittaessa ergonomista hiirtä?

1. Tärkeintä on valita hiiri, joka tukee kehon luonnollista asentoa ominaisuuksiltaan, muodoltaan ja kooltaan, on juuri sinulle sopiva.

2. Kuinka kauan hyvä ergonominen hiiri kestää? Laadukkaat hiiret kestävät yleensä useita vuosia. Tarkista valmistajan takuu ja huolto-ohjeet pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

3. Voinko kokeilla ergonomisia hiiriä ennen ostopäätöstä? ErgoFinlandin showroomissa pääset kokeilemaan useimpia hiirimalleja. Myös monet jälleenmyyjät tarjoavat mahdollisuuden kokeilla hiiriä ennen ostopäätöstä. Yritysasiakkaille on tarjolla koekäyttöjaksoja omalla työpaikalla.

Valitsemalla ergonomisen hiiren investoit paitsi laadukkaaseen työvälineeseen myös omaan hyvinvointiisi. Tutustu laajaan valikoimaamme ja löydä juuri sinulle sopiva hiiri, joka tekee työskentelystäsi sujuvampaa ja nautinnollisempaa!

Frequently asked Questions

(09) 759 7330
myynti@ergofinland.fi
Linnanherrankuja 16, 00950 HELSINKI

Asiakastukemme on saatavilla maanantaista perjantaihin: klo 8-16.